Vremenska postaja Trebnje
- zimazakon
- prof.

- Kraj: Velike Bloke, 742 m.n.v.
- Kontakt:
Vremenska postaja Trebnje
Tukaj je povezava za VP Trebnje:
http://www.zimazakon.si
Strojna oprema VP Trebnje: DAVIS Vantage Pro 2 Plus
http://www.zimazakon.si
Strojna oprema VP Trebnje: DAVIS Vantage Pro 2 Plus
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Re: Vremenska postaja Trebnje
Čeprav je internetna stran VP Trebnje že na spletu, obveščam cenjene obiskovalce, da podoba še ni dokončna in vsi podatki še niso prisotni (veter, smer vetra). Vse pomankljivosti bodo urejene v najkrajšem možnem času.
LP zimazakon
LP zimazakon
-
blazek
- Moderator

- Kraj: Družinska vas, 165m
- Kontakt:
A ti je vetromer strela zdelala, k ni podatkov? Al ga konzola ne zazna?
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Predvidevam, da je na anemometru slab stik, ki onemogoča dostop podatkov o hitrosti vetra. Če bo treba, vam bom hvaležen za pomoč kolegi ! :Dblazek napisal/-a:A ti je vetromer strela zdelala, k ni podatkov? Al ga konzola ne zazna?
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Danes sva bila s kolegom na strehi in podstrešju, kjer imam transmiter od anemometra skoraj dve uri, kot kakšna dva majmuna
,pa nama ni uspelo dognati nič drugega kot to, da je transmiter OK in da je napaka očitno na anemometru. Kot kaže, bom moral uveljavljati garancijo, to se mi pa že zdajle upira... vsa ta pošta, iskanje papirjev itd. 
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Lahko se pohvalim z novim izgledom internetne strani VP Trebnje, http://www.zimazakon.si ,ki je rezultat dela ekipe PIP doo. iz Trebnjega, moje malenkosti, predvsem pa Matjaža, ki je s svojim znanjem iz tega področja prispeval levji delež. Oblika še ni dokončna, zamisli je še veliko. :slina:
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Trenutno boste ob brskanju po strani VP Trebnje lahko gledali in poslušali glasbo iz enega od live koncertov Zlobko Big Band-a v katerem igra dobra polovica Trebanjcev ;)
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Na VP Trebnje že nekaj časa ni dosegljivih podatkov o vetru. Vzrok temu je napaka na anemometru, ki mi ga bodo zamenjali z novim. Upam, da se bo to zgodilo že prihodnji teden.
Sicer pa vse aparature na VP Trebnje delujejo brezhibno.
LP
Sicer pa vse aparature na VP Trebnje delujejo brezhibno.
LP
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Ravnokar sem razrešil skrivnost mojega dežemera; kljub temu, da je nehalo deževati že včeraj, se je pri meni na grafu beležila enakomerna jakost padavin.??? Čeprav zunaj sije sonce
Pa sem gledal kalibracijo, nastavitve WS wina, pa vse druge traparije, samo v dežemer ne. No, na srečo mi je kolega Mare Korošec prav na tiho prišepnil, naj pogledam še v dežemer, kjer se včasih naberejo smeti. Notri je bilo do roba deževnice in ko sem odmašil svinjarijo, je ven steklo v minuti kar nekaj vode, tako da sem imel trenutni RR kar 18.032090.2 L/m2
Klinc, bomo pa za drugič bolj izkušeni. Treba bo dat kakšno zaščitno mrežico gor, saj pozraku frči vsega hudiča :happy:
Pa sem gledal kalibracijo, nastavitve WS wina, pa vse druge traparije, samo v dežemer ne. No, na srečo mi je kolega Mare Korošec prav na tiho prišepnil, naj pogledam še v dežemer, kjer se včasih naberejo smeti. Notri je bilo do roba deževnice in ko sem odmašil svinjarijo, je ven steklo v minuti kar nekaj vode, tako da sem imel trenutni RR kar 18.032090.2 L/m2
Klinc, bomo pa za drugič bolj izkušeni. Treba bo dat kakšno zaščitno mrežico gor, saj pozraku frči vsega hudiča :happy:
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
No, pa sem dočakal nov manometer iz skladišča v Nemčiji. Dela kot je treba.
:happy:
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Danes sem s pomočjo Trebanjskih gasilcev in njihovega avto-dvigala končno namestil emanometer VP Trebnje na svoje mesto - na 6 meterski drog nad slemenom hiše. Lovro in Urban Hren sta ta dva možakarja, ki sta danes priskočila na pomoč in jima gre vsa zahvala za opravljeno pomoč, kot tudi celemu PGD Trebnje za uporabo avto-dvigala.
Tako bodo podatki o vetru res realni, saj je višina manometra idealna. Naredil sem nekaj zanimivih slik, saj vsak dan človek nima priložnosti biti tako visoko na platformi gasilskega dvigala.
Avto-dvigalo pred hišo

Dvig platforme

Pogled iz višine

Še nekoliko višje - nad drogom

Gasilec Urban Hren upravlja s komandami na platformi s katero sva šla pod nebo.

Tako bodo podatki o vetru res realni, saj je višina manometra idealna. Naredil sem nekaj zanimivih slik, saj vsak dan človek nima priložnosti biti tako visoko na platformi gasilskega dvigala.
Avto-dvigalo pred hišo

Dvig platforme

Pogled iz višine

Še nekoliko višje - nad drogom

Gasilec Urban Hren upravlja s komandami na platformi s katero sva šla pod nebo.

-
Ledeni
- Moderator

- Kraj: Lešnica - 177 m.n.v in Herinja vas -340 m.n.v. župnija Št. Peter-Otočec
- Kontakt:
Ti si pa privoščiš samo najboljše.
:D
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Ker sem član gasicev v NM, sem imel velik popust, sicer bi bilo težje. Pa še s fantoma se dobro poznamo. 
-
blazek
- Moderator

- Kraj: Družinska vas, 165m
- Kontakt:
Verjetno si mislil anemometer. Manometer je merilec tlaka.
Kdor se znajde, se znajde. Samo da je akcija uspela.
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Hvala za popravek kolega, sem res en Weltmeister v tipkanju. :$ To se mi ni zgodilo prvič, pa zadnjič tudi neblazek napisal/-a:Verjetno si mislil anemometer. Manometer je merilec tlaka.
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Danes bomo imeli v Trebnjem gosta - meteorologa iz ARSO Andreja Velkavrha, ki bo predaval o vremenu, napovedih itd. Kot vedno, kadar je kaj zanimivega, imam službo.
Tokrat odhajam v Juršince...
Andrej Velkavrh: Kako nastajata vreme in vremenska napoved?
v osrednji knjižnici Trebnje,
13. december ob 19.00
Povezava : http://www.tre.sik.si/MAIN/PRIREDITVE/F ... ec2010.pdf
Andrej Velkavrh: Kako nastajata vreme in vremenska napoved?
v osrednji knjižnici Trebnje,
13. december ob 19.00
Povezava : http://www.tre.sik.si/MAIN/PRIREDITVE/F ... ec2010.pdf
-
štrudel
- Začetnik

- Kontakt:
Malo opazujem podatke od tvoje postaje in vidim, da ti narobe računa povprečni solar index. Ne računa ti povprečja od celotnega dneva, ampak le povprečje v času, ko je svetloba.
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
štrudel napisal/-a:Malo opazujem podatke od tvoje postaje in vidim, da ti narobe računa povprečni solar index. Ne računa ti povprečja od celotnega dneva, ampak le povprečje v času, ko je svetloba.
Sicer nisem kakšen strokovnjak na tem področju, vendar se mi poraja vprašanje: kaj mi bo podatek o povprečnem UV sevanju ponoči in takrat, ko ni svetlobe, če pa je v temi sevanje enako ničli.
Nekako tako, kot snežne razmere v Kopru nekje avgusta...
-
štrudel
- Začetnik

- Kontakt:
Če računaš povprečje, potem ga računaj tako, kot se ga računa. Ali pa napiši zraven opombo, da je to le povprečje za svetli del dneva.zimazakon napisal/-a:štrudel napisal/-a:Malo opazujem podatke od tvoje postaje in vidim, da ti narobe računa povprečni solar index. Ne računa ti povprečja od celotnega dneva, ampak le povprečje v času, ko je svetloba.
Sicer nisem kakšen strokovnjak na tem področju, vendar se mi poraja vprašanje: kaj mi bo podatek o povprečnem UV sevanju ponoči in takrat, ko ni svetlobe, če pa je v temi sevanje enako ničli.![]()
Nekako tako, kot snežne razmere v Kopru nekje avgusta...
Če nekdo namerava uporabljati sončno energijo za karkoli, ga bo zanimalo povprečje skozi celotnih 24ur, ne samo čez dan.
- zimazakon
- prof.

- Kontakt:
Kaj te bega pri VP trebnje?
Povprečen solar - trenutno
Solar v 24 urah
Max solar absolutno

Povprečen solar - trenutno
Solar v 24 urah
Max solar absolutno